Chocolade….en uw hond

Heerlijk al die chocolade pepernoten en vrolijke figuurtjes die weer in de winkel liggen, maar voor uw hond is chocolade zeer schadelijk! Deze lekkernij bevat een stof (theobromine) wat bij honden hartklachten en zenuwverschijnselen kan veroorzaken en er bestaat helaas geen tegengif voor een chocoladevergiftiging.

Maar geen paniek: want het gevaar voor uw hond hangt van verschillende factoren af. Zo is het soort soort chocolade van belang, de grootte van uw hond en de opgegeten hoeveelheid.
Een grote hond kan veel meer chocolade eten dan een kleine hond voordat hij ziek wordt. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat de verschillende soorten chocolade verschillende hoeveelheden theobromine bevatten. Pure chocolade bevat de grootste hoeveelheid theobromine, terwijl melkchocolade en witte chocolade het minste bevatten. Van alle chocolade is pure chocolade dus het meest gevaarlijk voor uw hond.

Een kleine hoeveelheid chocolade zal uw hond waarschijnlijk alleen maagklachten geven. Hij kan overgeven of diarree krijgen. Grotere hoeveelheden hebben echter ernstigere gevolgen! Men spreekt dan echt van een vergiftiging.
De hond kan overmatig gaan hijgen, trillen en nerveus zijn als gevolg van de chocolade vergiftiging. In ernstige gevallen kunnen er zelfs krampachtige aanvallen, hartritmestoornissen en zelfs coma optreden.

Als uw hond chocolade heeft gegeten, of u twijfelt hierover, neem dan direct contact met ons op. Hoe sneller u er bij bent, hoe beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *