Sneeuw en pekel

Het wordt steeds kouder en kouder, maar van sneeuw is (voorlopig) nog geen sprake. Mocht dit onverwachts wel komen dan hier even wat puntjes om op te letten voor u als hondeneigenaar.

Honden vinden het vaak ontzettend leuk om in de sneeuw te spelen en wij doen daar maar al te graag aan mee! Let er wel op dat uw hond niet teveel sneeuw binnen krijgt, want van veel sneeuw eten kan uw hond gaan braken of diarree krijgen.

Ook kan de sneeuw tussen de zoolkussens samenklonteren tot ijsbolletjes en zo ongemak en wondjes aan de zoolkussens veroorzaken.

Strooizout is zeer irriterend voor de huid. Regelmatig zien wij ontstekingen aan de zoolkussentjes en de tussenteenhuid. Dit is zeer pijnlijk en kan makkelijk voorkomen.

Na een winterse wandeling kunt u de poten dus het beste schoonmaken of afspoelen. Preventief kunt u potenwax smeren voordat u naar buiten gaat met de hond. Potenwax beschermt de zoolkussens tegen sneeuw en ijsvorming. Het werkt langer en beter dan gewone Vaseline. De potenwax is in de winter bij ons verkrijgbaar en helpt ook tegen irritatie door pekel/strooizout en open op een harde ondergrond zoals asfalt of grind.

Voor meer informatie hierover kunt u bellen naar de praktijk.

0297-560627
0297-326734
0297-293939

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *