Vaccinatie Hond

Honden moeten jaarlijks worden gevaccineerd om bescherming te behouden, onder andere tegen de ziekte van Weil (kleine cocktail). Daarnaast wordt, na de puppyvaccinaties, elke 3 jaar de grote cocktail gegeven. Deze biedt bescherming tegen het parvovirus, hondenziekte en leverziekte.

Kennelhoest hoort in principe bij de jaarlijkse vaccinatie, om uw hond te beschermen in een omgeving met hoge infectiedruk. Dit geldt zeker voor honden die naar het pension gaan, maar ook voor bezoekers van druk bezochte uitlaatveldjes. Kennelhoest kan via een neusdruppel gegeven worden of per injectie. Na de neusdruppel is de immuniteit na 72 uur al voldoende aanwezig om aan het risico (pension bijvoorbeeld) te kunnen worden blootgesteld. Als kennelhoest voor het eerst per injectie gegeven wordt, moet deze na 3 weken herhaald worden, waarna de immuniteit voldoende op peil is.

Als u met uw hond of kat naar het buitenland reist, is het volgens Europese regelgeving verplicht om te vaccineren tegen rabiës (hondsdolheid). Deze vaccinatie moet tenminste 3 weken voor de aanvang van de reis gegeven worden en in het paspoort worden afgetekend door een erkend dierenarts. Aangezien de rabiësvaccinatie pas gegeven kan worden vanaf 12 weken leeftijd, mag uw dier dus pas vanaf 15 weken leeftijd de grens over. De vaccinatie is vervolgens gedurende 3 jaar geldig.

Pupvaccinatie 6 weken: hondenziekte, parvovirus
Pupvaccinatie 9 weken: grote cocktail (+ evt kennelhoest)
Pupvaccinatie 12 weken: grote cocktail (+ evt rabiës)
1-jarige leeftijd: grote cocktail (+ evt kennelhoest)

 

6 wkn

9 wkn

12 wkn

1 jaar

2 jaar

3 jaar

4 jaar

Parvovirus

X

X

X

X

   

X

Hondenziekte

X

X

X

X

   

X

Ziekte van Weil  

X

X

X

X

X

X

Leverziekte   X

X

X

   

X